Praljak se otrovao cijanidom!
Slobodan Praljak

Haški tribunal pokrenuo nezavisnu istragu o Praljkovoj smrti

Praljak se otrovao cijanidom!

Slobodan Praljak umro je trovanjem cijanidom, saopštilo je holandsko tužilaštvo, a prenosi "Indeks".

U saopštenju se navodi da je on otrovan tom supstancom, što je uticalo na rad srca.

Šestorici čelnika tzv Herceg-Bosne Haški sud je u srijedu pravosnažno izrekao ukupno 111 godina zatvora za zločine nad muslimanima u BiH: Prliću 25, Stojiću, Praljku i Petkoviću po 20 godina, Ćoriću 16 i Pušiću 10 godina zatvora.

Pošto mu je pročitana presuda, Praljak je u sudnici popio otrov, a kasnije je od posljedica preminuo u bolnici.

Haški tribunal pokreće nezavisnu stručnu istragu u vezi sa smrću osuđenog generala HVO Slobodana Praljka.

Da bi se dopunila tekuća holandska istraga o smrti Slobodana Praljka, sekretar Haškog tribunala jutros je pokrenuo nezavisnu stručnu reviziju, koja se fokusira na unutrašnje operacije Tribunala, u skladu sa standardnim procedurama, prenosi N1.

Reviziju će voditi sudija Hasan Bubakar Džalou, glavni sudija Gambije i bivši tužilac Međunarodnog krivičnog suda za Ruandu i Mehanizam za međunarodne krivične tribunale, navodi se u saopštenju Haškog tribunala.

Revizija će početi sledeće nedjelje i imaće za cilj da dostavi izvještaj prije zatvaranja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, zakazanog za 31. decembar 2017. godine.

Obavezno je da revizija obuhvati procjenu relevantnih postojećih procedura, ali i da da predloge koji bi mogli biti od pomoći drugim sudovima u budućnosti. Ishod revizije će biti objavljen.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.