Njemačka: Evakuisan vašar, pronađena eksplozivna naprava
Foto: Screenshot

Njemačka: Evakuisan vašar, pronađena eksplozivna naprava

Njemačka policija saopštila je da je na božićnom vašaru u Potsdamu kod Berlina pronađena eksplozivna naprava koja je uništena kontrolisanom eksplozijom.

Eksploziv je bio u paketu ispred jedne apoteke, navela je policija i dodala da je evakuisan taj dio grada na istoku Njemačke.

Sumnjivi paket je otkrio oko 14.30 h zaposlen u apoteci kada je otvorio pošiljku u kojoj je bila metalna kutija.

Lokalni mediji su prenijeli da je istraga u toku i da su dodatne policijske upućene na lice mjesta. 

Policija brzo evakuisala oblast i dovela stručnjake da izvedu kontrolisanu eksploziju, prenijela je agencija AP. 

U terorističkom napadu na prošlogodišnjem božićnom vašaru u Berlinu ubijeno je 12 osoba, kada je kamion uletio među posjetioce. 

Potsdam sa oko 150.000 stanovnika, nalazi se oko 25 kilometara od Berlina. 

Njemačka je pod jakim mjerama bezbjednosti skoro godinu dana nakon što je tuniski islamista kamionom uletio u božićni vašar u Berlinu usmrtivši 11 osoba. 

U Njemačkoj je ove godine otvoreno 2.600 božićnih vasara, a njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer je ranije ove nedelje rekao da je pojačana razmjena informacija i da su preduzeti drugi koraci kako bi se bezbjednost dodatno pojačala. 

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je ove nedjelje da je opasnost od napada u Evropi i Njemačkoj "kontinuirano visoka".

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.