Šaranović: Vlast je tokom izbornog dana pokušala uhapsiti slobodu
Danilo Šaranović

Šaranović: Vlast je tokom izbornog dana pokušala uhapsiti slobodu

Iza nas je još jedan izborni proces, još jedna, nikad gora parada mraka na dnevnoj svjetlosti, kaže Danilo Šaranović, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore.

"Naravno, u režiji vladajuće partije, a u izvođenju kriminalnog miljea sa njom povezanog. Uoči i na sam dan održavanja lokalnih izbora, 26-og novembra, bili smo suočeni sa svim pritajenim zlom koje je odlučno izašlo iz svojih jazbina u cilju nezakonitog sticanja i odbrane izbornog rezultata. Kao jedno od sredstava do tog cilja jeste i činjenica da sam uoči izbora, kao  poslanik u Skupštini Crne Gore, napadnut, zajedno sa Markom, Balšom i Novakom, kandidatima za odbornike u SP Cetinje. Udarali su nas, lomili automobil, repetirali pištolje u čelo i prijetili da će nas sve ubiti", saopštio je Šaranović.

Kaže da je kukavička sila koja je izvedena na ulice u opštinama u kojima su se održavali izbori, pogotovo na Cetinju, bila je odlučna u svom naumu.

"Na izborni dan su i drugi kandidati za odbornike napadnuti, kada su pored muškaraca, predmet napada bile i žene. Tačnije, nastavljena je praksa prebijanja i hapšenja onih koji otkrivaju kriminalce, dok su pred očima policije kriminalci nesmetano bježali, a nerijetko uz asistenciju i zaštitu policije i obavljane nezakonite aktivnosti. Kako ostale opštine, tako je i Prijestonica bila  preplavljena automobilima zatamnjenih stakala bez registarskih tablica, iz kojih su izlazila lica sa fantomkama da uz pomoć suzavaca daju doprinos „slobodnom izražavanju volje“ građana na izborima. Nakon završetka glasanja, preselili su se u zgradu Prijestonice, čemu svjedoče i video snimci. Vjerovatno da bi obezbijedili da kraj izbornog dana protekne u „fer i demokratskoj atmosferi“. Bilo je tužno i porazno gledati, ne nemoć „države“, koliko njenu nespremnost da štiti svoje građane i njihova Ustavom garantovana prava. Jednom rečenicom - vlast je tokom izbornog dana pokušala uhapsiti slobodu", navodi se u saopštenju.

Ovi izbori pokazali su kako kaže Šaranović horizonte demokratije našeg društva, "ali i to da je ovo najmanje politička borba".

"Sa jedne strane, znanje, odlučnost, čistota, zajedništvo i neupitna hrabrost mladih ljudi, bili su ponešeni željom za pobjedom nad apsolutizmom. S druge strane, plaćeni nasilnici i banditi nam šalju poruku da živimo u državi otvorene diktature. Državi, čiji su štićenici oni koji, ako ne torbama sa prljavim novcem, onda pištoljima i suzavcima,  pokušavaju krotiti slobodu u produženom trajanju. Sve ovo nas navodi na zaključak da našom zemljom vladaju političke kukavice, jer da to nisu, ne bi ni potezali pištolj na nas. Shvatili smo, najavljuju sopstveni kraj. Pribjegavajući najrepresivnijim metodama osvjedočili su svoju nemoć pred našom hrabrošču i golim, ali čistim rukama.

I kažu - sila  Boga ne moli. Međutim, ta sila će popustiti pred crnogorskom mladošću, jer sa ovim mladim ljudima, svanuće Crnoj Gori majska zora. Crnu Goru ne damo", zaključuje Šaranović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.