Upravni odbor imenovao profesorice Perović i Orović za prorektorice
Sa jedne od ranijih sjednica Upravnog odbora

Upravni odbor imenovao profesorice Perović i Orović za prorektorice

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore jednoglasno je danas imenovao, na prijedlog rektora prof. dr Danila Nikolića, vanredne profesorice prof. dr Đurđicu Perović i prof. dr Irenu Orović za prorektorice Univerziteta Crne Gore. Prorektoricama će mandat početi 2. decembra, a trajaće tri godine.

Kako je saopšteno iz UCG-a prof. dr Đurđica Perović je dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u dva mandata i član Senata Univerziteta Crne Gore. Prethodno je obavljala dužnost prodekana za nastavu i rukovodioca studijskog programa na FTH-u i bila član Vijeća za društvene nauke. Bila je predsjednik sektorske Komisije za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo.

Prof. dr Irena Orović predsjednica je Naučnog odbora Senata Univerziteta Crne Gore, a na Elektrotehničkom fakultetu je obavljala poslove rukovodica Računarskog centra i šefa studijskog programa. Od 2011. do 2015. godine bila je potpredsjednica i članica Savjeta za naučnoistraživačku djelatnost pri Ministarstvu nauke. Član je radne grupe za pregovaračko poglavlje 25 – Nauka i istraživanje i član pregovaračkog tima u Briselu za poglavlje - Podrška inovacijama u Crnoj Gori. Dobitnica je nagrade Ministarstva nauke za najuspješniju ženu u nauci u 2012. godini.

"Upravni odbor je jednoglasno odlučio i da vanredna profesorica i dosadašnja prodekanica za nastavu Fakulteta za turizam i hotelijestvo dr Tatjana Stanovčić bude vršiteljka funkcije dekana te univerzitetske jedinice do izbora dekana. Ona će na novu dužnost stupiti sjutra, 2. decembra.   

Jednoglasno je donesena i Odluka da naučni savjetnik i dosadašnji koordinator rada Istorijskog instituta dr Radoslav Raspopović bude vršilac funkcije direktora te organizacione jedinice Univerziteta do izbora direktora. Dr Raspopović na dužnost stupa 2. decembra", saopšteno je.

Na sjednici Upravnog odbora usvojen je Konsolidovani finansijski plan Univerziteta Crne Gore za 2018. godinu, kojeg sačinjavaju pojedinačni finansijski planovi organizacionih jedinica, Rektorata i Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, usklađeni sa očekivanim prihodima iz svih zakonskih izvora finansiranja.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.