HN: Opština donirala monitore za operacionu salu Bolnici Meljine

Direktna pomoć osoblju koje „drži cijeli sistem u životu“

HN: Opština donirala monitore za operacionu salu Bolnici Meljine

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi boravilo je danas u posjeti Privatnoj zdravstvenoj ustanovi Opšta bolnica Meljine, povodom donacije dva pacijent monitora za operacionu salu, kojom lokalna uprava želi da pomogne rad ove ustanove.

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima sastali su se sa izvršnom direktoricom Bolnice dr Oliverom Mihajlović Elez i zaposlenima.

„Mi kao odgovorna lokalna uprava pokušavamo da damo maksimalan doprinos funkcionisanju Bolnice Meljine“, kazao je Katić.

Dodao je da je pomoć Bolnici direktna pomoć osoblju koje „drži cijeli sistem u životu“, kao i građanima Hreceg Novog.

Moderni pacijent monitori Drager Vista 120 bili su neophodni, te će ova donacija doprinijeti poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, na dobrobit svih pacijenata.

DonacijaOptineBolniciMeljinepacijentmonitori1

Katić je istakao je da je ovo prvi put da Opština nabavkom opreme pomaže ovu, za grad izuzetno važnu ustanovu, ali i da neće biti poslednji put da to radi, već su u planu i druge donacije.

„Upravo zbog značaja koji Bolnica ima za Herceg Novi, ovo je druga posjeta u proteklih šest mjeseci rada aktuelne lokalne uprave“, podsjetio je Katić.

Kako je rekao, Opština nastoji da, u okviru svojih nadležnosti, olakša rad i maksimalno se zalaže da Bolnica opstane. Dodao je da ostaje otvoreno najvažnije pitanje - pravni status, a to treba da bude predmet sastanka sa vlasnikom „Atlas grupom“ i Ministarstvom zdravlja, do kojeg bi trebalo da dođe polovinom decembra.

Opštini se zahvalila izvršna direktorica dr Olivera Mihajlović Elez, istakavši da će dva nova pacijent monitora značajno olakšati rad hirurškog odjeljenja, koje je izuzetno važno za grad.

Napomenula je da će uslijediti razgovori o eventualnoj dodatnoj pomoći Opštine u vidu donacija.

Donacijom Opštine nabavljena su dva monitora ukupne vrijednosti 6.220,98 eura. Takođe, obezbijeđena je njihova instalacija, puštanje u rad i obuka korisnika od strane sertifikovanih inženjera, naveli su iz Katićevog kabineta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.