Bijelo Polje: Voda sa gradskog vodovoda nije za piće
ilustracija

Bijelo Polje: Voda sa gradskog vodovoda nije za piće

Voda sa gradskog vodovoda u Bijelom Polju nije za piće. U Podgorici takođe vodu sa Mareze je i dalje potrebno prokuvavati

Zbog obilnih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice i planine Bjelasice došlo je do povećanja nivoa vode na izvorištu rijeke Bistrice. Rezultati fizičko-hemijske analize vode sa izvorišta i iz gradske mreže pokazuju povećano zamućenje vode na izvorišu Bistrice iz kojeg se snabdijevaju vodom potrošači na  području Opštine Bijelo Polje - saopšteno je iz Vodovoda Bistrica.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje  a obzirom na povećanu mutnoću preporučuju iz tog preduzeća da potrošači koji se snabdijevaju iz gradske vodovodne mreže vodu ne koriste za piće bez prethodnog prokuvavanja, taloženja i cijeđenja.

Napominju da se hlorisanje vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0.30 0.40mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode.

O eventualnim promjenama Vodovod će blagovremeno obavijestiti potrošače.

Podgorica

Stepen mutnoće vode sa Mareze je manji, ali radi predostrožnosti neophodno je i dalje vodu prokuvavati.

"Još uvijek je na snazi preporuka potrošačima da piju vodu iz alternativnih izvora. Međutim, mutnoća u vodi se povlači i približava se dozvoljenim granicama", kazala je za TVCG rukovodilac laboratorije podgoričkog Vodovoda, Katarina Živković.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.