Praljak ostavio oproštajno pismo:
Praljak ispija otrov u sudnici

Praljak ostavio oproštajno pismo: "Ne želim ni groba ni pogreba..."

Osuđeni ratni zločinac Slobodan Praljak, koji se juče ubio ispijanjem otrova nakon što mu je izrečena presuda u Haškom tribunalu, iza sebe je ostavio oproštajno pismo.

Kako doznaje Večernji list, u domu njegove porodice na zagrebačkom Kraljevcu pronađeno je oproštajno pismo u kojem je naveo svoju posljednju želju. Pismo je bilo zapečaćeno s napomenom da se otvori u slučaju njegove smrti, a napisano je prije dvije godine.

"Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju",napisao je u pismu.

Podsjetimo, bivši načelnik glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak juče je u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena osuđujuća presuda i kazna zatvora od 20 godina za ratne zločine počinjene na području tzv. Herceg-Bosne popio otrov uz riječi: "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prezirom odbacujem vašu presudu."

Ubrzo nakon toga je preminuo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.