Sunđeri i mrežice za kupanje leglo zaraze, evo koliko često treba da ih mijenjate
Ilustracija

Sunđeri i mrežice za kupanje leglo zaraze, evo koliko često treba da ih mijenjate

Stručnjaci upozoravaju da razne mrežice za kupanje moraju redovno da se mijenjaju kako bi se spriječile razne infekcije kože.

Bez obzira da li je riječ o mrežici za tuširanje, lufi ili običnom sunđeru, ove proizvode za tuširanje ne bi trebalo da koristimo previše dugo, prenosi superzenab92.

Doktorka Kameron Roksar kaže da je idealno da zamijenite svoju mrežicu za tuširanje i lufu na svake tri nedjelje, dok bi sunđer trebalo mijenjati na svakih mjesec i po dana.

Ona napominje da su ovi proizvodi idealni za razvoj organizama koji izazivaju razne vrste infekcija i upalne procese na koži.

"U slučaju da počnu neprijatno da mirišu ili promijenu boje prije ovog perioda, odbacite ih odmah", kazala je Kameron za portal "Apartment Therapy".

Dobra vijest je da ih možete oprati u mašini za pranje veša i produžiti im trajanje do tri mjeseca.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.