Crna Gora najveći promoter Makedonije u evroatlantskim integracijama
Foto: AA

Bošković u Makedoniji

Crna Gora najveći promoter Makedonije u evroatlantskim integracijama

Crna Gora će biti najveći promoter Makedonije u evroatlantskim integracijama, poručeno je danas nakon sastanka ministarke odbrane Makedonije Radmile Šekerinski i njenog crnogorskog kolege Predraga Boškovića.

Šekerinski je na konferenciji za novinare, nakon sastanka s Boškovićem, čestitala Crnoj Gori na učlanjenju u NATO, naglasivši da je Makedonija zadovoljna što se vidi da se nastavlja politika otvorenih vrata. 

2017113022720941528341248Web

Foto:AA, Šekerinski i Bošković

"Crna Gora je tražila članstvo u NATO poslije Makedonije, ali je uprkos svim poteškoćama postigla svoj strateški cilj. To je inspiracija za sve nas, i za Makedoniju, kao i još jedan dokaz da se strateški cilj ako ga zaista svi žele, kada smo posvećeni tome, može dostići", rekla je Šekerinska. 

Ona je naglasila da je Makedonija u fokus svojih interesa postavila članstvo u NATO i EU, dodavši da je opredjeljenje Vlade da osigura potpuno ispunjenje kriterijuma kako bi njena zemlja postala 30. članica NATO-a i da se zbog toga sprovode ozbiljne reforme. Šekerinska je rekla da Makedonija i Crna Gora imaju odličnu bilateralnu saradnju u oblasti odbrane, posebno u oblasti obrazovanja, jer pripadnici obje vojske imaju priliku da posjete različite obuke i steknu nova znanja i vještine. 

Bošković je ocijenio da Makedonija i Crna Gora imaju prijateljske odnose. 

"Crna Gora će svakako biti najveći promoter makedonskih interesa u evropskim i evroatlantskim integracijama, ne samo zbog toga što nam je Makedonija mila i draga zemlja, već i zato što smatramo da je to u najboljem interesu Crne Gore. Samo stabilan i ujedinjen region može biti dobra osnova za ekonomski rast i razvoj čitavog regiona, što je nasušna potreba za sve naše građane koji žive u ovom regionu", rekao je Bošković. 

Crnogorski ministar odbrane je dodao je da unapređivanje saradnje Makedonije sa Crnom Gorom može biti osnova za razvoj čitavog regiona. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.