Premijera, Dan pozorišta,

Decembar u Gradskom

Premijera, Dan pozorišta,"Uzlet“

Posljednji mjesec 2017. godine u Gradskom pozorištu obilježiće niz događaja kojima ćemo istinski slaviti teatarsku umjetnost, obradovati publiku, ali i skrenuti pažnju na dostignuća u našoj kući.

Osim redovnih repertoarskih naslova, za najmlađe smopripremili premijeru, zatim ćemo obilježiti Dan Gradskog pozorišta, dodijeliti nagrade najzaslužnijima, a kroz monografsku publikaciju koja uskoro izlazi iz štampe osvrnućemo se na dešavanja u našem teatru u proteklih pet godina.

Početak decembarske pričepripašće najmlađoj publici. Za njih ćemo već u petak 1.decembra, u dva termina (u 11 i 13h) u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ igrati„Ljepoticu i Zvijer“(4+) u režiji Teatra mladih. Izvođenja su već rasprodata.

Nakon toga, 6. decembra u 17 sati gostovaćemo u Kulturnom centru  „Nikola Đurković” sa predstavom „Kod Nojeve barke u osam“(5+)Urliha Huba u režiji Roberta Valtla.

U nedjelju, 10. decembra, u standardnom terminu u podne, u sali Dodest igraćemo lutkarsku predstavu „Čarobni kamen” (3+) u režiji Davora Dragojevića.

U petak 15. decembra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović” ansambl Gradskog pozorišta premijerno će izvesti predstavu „Modro blago“ (8+) u režiji Staše Koprivice.

Tekst je, prema motivima romana Dušana Kostića, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica. To je uzbudljiva priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera smještena je u šezdesete godine prošlog vijeka, a dešava se u Herceg Novom. Družina biva ponesena legendom o sakrivenom blagu, negdje na skrovitom mjestu u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom, traga i nacistička ekspedicija. Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost, jer postaju svjedoci nečeg opasnog.Kroz ovaj avanturistički komad biće akcentovan niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca: relativizacija bogatstva, konstanta zla oličenog u neonacizmu... Biće to i poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti.Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.U autorskom timu su i scenografkinja Vladislava Munić-Cunilington, kostimografkinja Magdalena Klašnja i kompozotor Srđan Marković.

Prva repriza „Modrog blaga“ desiće se u nedjelju 17. decembra, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Za nikšićku publiku, 25. decembra u 20 sati na sceni Nikšićkog pozorišta igraćemo predstavu „Čuvari tvog poštenja“, višestruko nagrađivani autorski projekat Borisa Liješevića.

Decembar i godinu zaokružićemo na najljepši način27. decembra kada ćemo obilježiti Dan našeg pozorišta. Toga dana u 12 sati u sali Dodest po prvi put dodijelićemo nagrade „Vasilije Ivanovič Šćućkin“ za posebna umjetnička dostignuća u projektima koji pripadaju Gradskom pozorištu. Nakon svečanosti promovisaćemo publikaciju „Uzlet”. Riječ je monografskom djelu koje obuvata rad Gradskog pozorišta u prethodnih pet godina.

Ulaznice za predstave sa decembarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.