Nevrijeme u CG: Cetinje bez struje, zatvorene škole, prevrnuo se bager
Foto:Cetinjski list

Na snazi crveni meteoalarm

Nevrijeme u CG: Cetinje bez struje, zatvorene škole, prevrnuo se bager

Zbog obilnih padavina, na teritoriji cijele Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm. U posljednjih 12 sati najviše kiše palo je na Cetinju, 215 litara na metru kvadratnom, a zbog nevremena, ovaj grad je bez napajanja električnom energijom.

Obilne padavine, praćene jakim južnim vjetrom, zahvatile su jutros teritoriju Crne Gore. U posljednjih 12 sati bilo je dosta kiše na području cijele Crne Gore, a najviše na Cetinju, gdje je palo 215 litara po kvadratnom metru. U Podgorici je palo 75 litara, u Nikšiću i Kolašinu 65, u Šavniku 60, a na Žabljaku 54 litra, javlja Anadolija.

Duva i jak vjetar, koji dostiže jačinu i do 70 kilometara na sat.

Jak vjetar i olujno nevrijeme donijeli su brojne probleme na Cetinju. Grad je tokom noći ostao bez struje a jedan dio grada je i dalje bez napajanja električnom energijom.Vatrogasci su tokom jutra više puta intervenisali na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma. Kako je javio Cetinjski list, pojedine škole su zatvorene a ima i oborenih stabala.Ponor u Donjem Polju je pod vodom. Mehanizacija angažovana na sanaciji tog lokaliteta je poplavljena, pri čemu je tokom noći došlo i do prevrtanja jednog bagera.

poplave3

Foto:RTV Cetinje

Meteorolozi za danas prognoziraju oblačno i kišovito vrijeme, povremeno pljuskove, a moguća je i grmljavina. 

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, mjestimično se očekuju obilne količine padavina. Krajem dana padavine će značajno oslabiti, a na zapadu i jugozapadu i prestati. 

Vjetar južnih smjerova, pojačan i veoma jak, na udare olujne jačine, a od sredine dana će slabiti. 

Najviša dnevna temperatura od šest do 18 stepeni Celzijusa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.