Od boravišne takse skoro 650 hiljada eura
Bar

TO Bar

Od boravišne takse skoro 650 hiljada eura

U Opštini Bar je do 15. novembra od boravišne takse u iznosu od 80 odsto naplaćeno 649,38 hiljada EUR, sedam odsto više nego prošle godine, saopštila je direktorica barske Turističke organizacije (TO), Neda Ivanović.

Ona je kazala da je finansijski učinak bio dobar, pri čemu je od članskog doprinosa u iznosu od 70 odsto prihodovano 63,39 hiljada EUR ili 33 odsto više nego prošle godine, dok su prihodi od turističke takse u iznosu od 40 odsto bili 227,69 hiljada EUR, što je na prošlogodišnjem nivou.

"TO Bar kraj godine dočekuje sa izvrsnim rezultatima. Zabilježena je odlična popunjenost smještajnih kapaciteta, aktivnosti organizovane sa ciljem promocije i valorizacije potencijala koje grad 'na dvije čarobne obale' nudi oduševile su turiste, a i finansijski pokazatelji idu u prilog pozitivnom trendu", kazala je Ivanović.

Prema njenim riječima, da je Bar iz godine u godinu sve atraktivnija destinacija, svjedoči činjenica da sezona počinje sve ranije, a traje do duboke jeseni, prenosi Bar info.

"U 36 hotela sa oko šest hiljada ležajeva za devet mjeseci boravilo je 68,53 hiljade turista, što je 17 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu. Ostvareno je 346,25 hiljada noćenja ili 16 odsto više nego u uporednom period", precizirala je Ivanović.

U turističkim mjestima na morskoj obali najbrojniji su bili turisti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Francuske, Bosne i Hercegovine (BiH), Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Italije i Slovenije, dok je na jezerskoj obali i ruralnom području najviše gostiju bilo iz Francuske, Belgije, Holandije i Engleske.

"Najveću pažnju crnogorske javnosti i posjetilaca izazvala je realizacija kompleksnog projekta - izgradnja panoramske rute pod nazivom Između dvije čarobne obale, duge 115 kilometara, sa osam vidikovaca - odmorišta u atraktivnom zaleđu barske opštine. Osim uređenja vidikovaca postavljena je i kompletna turistička signalizacija, kao i info- table na kojima su označena sva kulturna dobra i atrakcije na panoramskoj ruti", navela je Ivanović.

TO Bar je izradila i kvalitetan reklamno-propagandni materijal za potrebe promocije, nastupa na sajmovima i distribucije materijala u turističko-informativnim biroima tokom sezone.

TO Bar se u cilju promocije predstavila na sajmovima turizma u Beču, Pragu, Moskvi, Beogradu, Tel Avivu, Herningu, Kijevu, Utrehtu, Berlinu, Štutgartu, Pekingu, Minhenu, Štrokholmu, Budimpešti, Skoplju, Tirani, Napulju, Novom Sadu, Parizu, Riminiju i Londonu.

"Promocija u regionu obuhvatila je Beogradski manifest i nastupe u Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, Beogradu i Banjaluci. Ugostili smo novinare i turoperatore iz evropskih i vanevropskih zemalja - Bahreina, Kine, Ukrajine, Litvanije, Estonije, Letonije, Austrije, Češke, Poljske i Srbije, kao televizijske kuće iz Crne Gore. Oni su posjetili Stari Bar, Staru maslinu, Virpazar i Skadarsko jezero", kazala je Ivanović.

Anketa turista koja se radi na sedam lokaliteta u barskoj Opštini potvrdila je da je Bar prepoznatljiva i rado posjećena turistička destinacija, da je sve veći broj država iz kojih gosti dolaze i da su turisti iz godine u godinu zadovoljniji.

Rtcg/Mina biznis

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.