Javni tužilac u Madridu podigao optužnicu protiv Modrića zbog utaje poreza
Luka Modrić

Zbog 870.728 eura

Javni tužilac u Madridu podigao optužnicu protiv Modrića zbog utaje poreza

Javni tužilac u Madridu podigao je optužnicu protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i prvotimca Reala Luke Modrića zbog utaje poreza od 870.728 eura poreza u razdoblju od 2013. do 2014. godine, prenosi Marka.

Kako se navodi, iznos bi mogao da bude još veći jer je utvrđeno da Modrić ima jedan tajni račun na ostrvu Men, između Velike Britanije i Irske pod kontrolom britanske krune, na kojem se ne plaća porez na dobit

Takođe, optužnica je podignuta i protiv Modrićeve supruge Vanje i njezine firme "Ivano SARL" koja je osnovana u Luksemburgu, a kojoj je Real isplatio 1,6 milijuna eura 2013. i 2014. godine na ime korišćenja marketinških prava.

Ranije danas, lijevi bek Reala Brazilac Marselo nagodio se sa španskim vlastima, priznao da je utajio porez i platiće 490.000 eura.

Modrić i Marselo nastavljaju niz brojnih fudbalera iz Španije ili koji su tamo igrali, a da su utajili porez poput Lionela Mesija, Nejmara, Kristijana Ronalda, Radamela Falkaa, Aleksisa Sančeza, Anhela Di Marije...

Zanimljivo, Modrić je imao probleme sa plaćanjem poreze i u Velikoj Britaniji, dok je igrao za Totenhem i tada je platio 500.000 eura.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.