Oglas izazvao haos na internetu:
Ilustracija

Hrvatska

Oglas izazvao haos na internetu:"Potrebna dadilja za radno vrijeme od 23 do 7 časova ujutro"

Među oglasima za posao na „Fejsbuku“ osvanuo je i jedan za posao dadilje. U njemu stoji kako je potrebna dadilja za radno vrijeme od 23 do sedam časova ujutro, a lavina u komentarima nastala je nakon što je oglas podijelila grupa „Dnevna doza prosječnog Dalmatinca“.

Oglas je izazvao različite reakcije, od onih kojima nije jasno zašto su roditelji koji su dali oglas uopšte željeli da ima djecu ako nisu spremni da se žrtvuju, do onih koji razumiju mlade roditelje i smatraju da je i za bebu bolje da roditelji budu odmorni, prenosi RTS.

Oglaszadadilju

„Tražimo dadilju koja bi povremeno u noćnim satima čuvala bebu staru dvije sedmice (od 23 do 7 časova ujutro). Beba se budi svaka dva do tri sata. Kad se probudi trebalo bi je nahraniti i uspavati, i eventualno promijeniti pelenu. Roditelji bi za to vrijeme bili u stanu, ali bi trebalo da se odmore, dok dadilja čuva bebu“, navodi se u oglasu.

Kritički komentari pitali su zašto su mladi roditelji uopšte planirali djecu ako nisu spremni da se žrtvuju u vidu neprospavanih noći i šta će tek da rade kad beba poraste i počnu pravi problemi.

Ipak, bilo je i onih koji su razumjeli mladi par i podsjetili ostale da većina majki ima neku vrstu „neplaćene“ pomoći, misleći tu na babe, koje su na usluzi posebno u prvim mjesecima.

„Svi kritikuju, a (skoro) svima su mame, svekrve, bake odgojile djecu. Možda žena radi ujutru, možda je bolesna ili nema snage. Nismo svi isti“, glasio je jedan od komentara podrške.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.