Slobodan Praljak umro od ispijenog otrova
Slobodan Praljak popio otrov u sudnici

Preminuo u bolnici

Slobodan Praljak umro od ispijenog otrova

Slobodan Praljak, koji je da danas u Hagu osuđen na 20 godina zatvora, preminuo je u bolnici, javaljaju hrvatski mediji pozivajući se na nezvanične informacije. Praljak je danas u sudnici haškog tribunala tokom izricanja presude popio, kako se sumnja, otrov.

Hrvatski "Jutarnji list" prvi je objavio tu vijest, koju su potom prenijeli i ostali hrvatski mediji.

Praljak je, kada mu je potvrđena prvostepena presuda i kada je osuđen na 20 godina zatvora, ustao i rekao da nije ratni zločinac.

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prezirom odbacujem vašu presudu - rekao je Praljak, pa podigao bočicu i nešto popio.

Iako mu nije bio uključen mikrofon, njegove riječi čule su se i u TV prenosu. Bočicu je uzeo iz džepa.

Advokat generala HVO Slobodana Praljaka rekao je potom da je njegov klijent popio bočicu otrova, nakon čega je izricanje presude prekinuto. Ono je ponovo nastavljeno u 14.15 sati.

Ovom haškom osuđeniku je prvo ukazana ljekarska pomoć u zgradi suda, a potom je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Inače, Žalbeno veće Haškog suda, prije nego što je došlo do prekida izircanja presude, potvrdilo je da je Slobodan Praljak učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.