Budva: Uhapšen izvršni direktor firme i još jedna osoba zbog smrti radnika
Ilustracija

Nisu preduzela mjere zaštite na rada

Budva: Uhapšen izvršni direktor firme i još jedna osoba zbog smrti radnika

R.G. (33) iz Nikšića, izvršni direktor firme „Globalis trade“, i A.M. (28) iz Nikšića uhapšeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu, kojom prilikom je došlo do smrti D.P. sa Kosova i povrjeđivanja S.G, takođe sa Kosova.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da lica lišena slobode, R.G, izvršni direktor ove firme, i A.M, koji se nalazio na gradilištu, pri izvođenju građevinskih radova na parceli u Bečićima nisu postupili shodno propisima i tehničkim pravilima, odnosno da nisu obezbijedili mjere zaštite na radu, te je usljed tih propusta došlo do smrti D.P. i povrjeđivanja S.G.

Podsjećamo juče oko 14sati i 30 minuta, u ulici Alekse Šantića, u naselju Bečići u Budvi, došlo je do urušavanja zemljišta visine oko osam metara, kao i jedne terase sa obližnje zgrade, na gradilištu građevinskog objekta firme „Globalis trade“. Do urušavanja zemljišta došlo je prilikom izvođenja zemljanih radova na gradilištu. Urušeno zemljište zatrpalo je dva radnika, S.G. i D.P. sa Kosova.

"Na lice mjesta izašli su službenici Službe zaštite i spasavanja Budva, koji su S.G. izvadili ispod zemljanog odrona, koji je zatim prevezen u bolnicu u Kotoru i prema informacijama kojima raspolažemo nalazi se van životne opasnosti. I drugo lice koje je bilo zatrpano, D.P, je potom izvađeno ispod odrona, ali on nije davao znake života. Od strane Službe hitne medicinske pomoći u Budvi je konstatovana njegova smrt", saopšteno je iz policije.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Na licu mjesta je kako se dodajem izvršen uviđaj kojim je rukovodio nadležni tužilac, uz prisustvo službenika CB Budva i inspektora zaštite na radu, vještaka građevinske struke i vještaka zaštite na radu.

"Tijelo D.P. je transportovano na Odjeljenje sudske patologije u KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije", kazali su iz policije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.