DF pisao Lavrovu: Pred sudom se pojavilo i ime čečenskog lidera Ramzana Kadirova
Sergej Lavrov

"Pokušavaju da potvrde ludu teoriju zavjere"

DF pisao Lavrovu: Pred sudom se pojavilo i ime čečenskog lidera Ramzana Kadirova

Crnogorski opozicioni lideri Milan Knežević i Andrija Mandić, optuženi za pokušaj neustavnog smjenjivanja vlasti u Crnoj Gori, uz navodnu pomoć Moskve, pisali su ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, tražeći od njega podršku, te obavijestivši ga da se prošle nedjelje pred sudom pojavilo i ime čečenskog lidera Ramzana Kadirova, piše ruska Izvestija.

“Ovo je pokušaj da se diskredituje Demokratski front, koji je pokušao da uspostavi ekonomsku i kulturnu saradnju sa Čečenijom. Ovo je pokušaj da se potvrdi luda teorija zavjere o takozvanom ruskom tragu na izborima u Crnoj Gori”, kazao je Knežević za Izvestiju prenosi CdM.

Optužba se bazira na iskazu svjedoka saradnika Saše Sinđelića, koji je, između ostalog, pomenuo da je preko njega trebalo da se da ogroman novac nekom muftiji, kako bi “neka muslimanska stranka” formirala Vladu sa Demokratskim frontom.

Mandić i Knežević zatražili su pomoć ruskog Ministarstva spoljnih poslova u pribavljanju dokaza da optuženi Rusi Edvard Šišmakov i Vladimir Popov nikada nisu bili pritvoreni u Srbiji na osnovu optužbi za planiranje državnog udara, kako tvrdi crnogorsko tužilaštvo.

Rusija je više puta negirala navode o njenom učešću u bilo kakvim pokušajima organizovanja ilegalnih aktivnosti u Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.