Veljović nije zloupotrijebio položaj prilikom prodaje kampa na Zlatici
Veselin Veljović

SDT utvrdilo

Veljović nije zloupotrijebio položaj prilikom prodaje kampa na Zlatici

Sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselin Veljović nije zloupotrijebio položaj prilikom prodaje kampa na Zlatici, utvrdilo je Specijalno državno tužilaštvo na osnovu nalaza vještaka.

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, istraga protiv Veljovića je okončana i nije utvrđena njegova odgovornost za višemilionsku štetu koja je, kako se osnovano sumnja, nastala prilikom prodaje ovog objekta.

Naprotiv, kako je saopšteno Pobjedi, Veljović je upozoravao da može doći do štete i ukazivao da projekat nije dobar za državu.

Utvrđivanjem da nema odgovornosti Veljovića u ovom slučaju, okončana je serija krivičnih prijava protiv njega za koje se dokazalo da su bile neosnovane.

Tokom prethodnih godina njegovo ime našlo se u slučajevima „Limenka“, „crne trojke“, Brajuška Brajuškovića, preraspodjele novca, stanova…

Tužilaštvima su pristizale razne prijave, koje su nakon izviđaja odbačene.

Ipak, slučaj prodaje kampa na Zlatici nije u cjelosti zatvoren što se tiče ostalih osumnjičenih za zloupotrebu. Vještačenja su u toku i utvrđuje se kako je zemljište upisano u katastar i da li je prodato za manju vrijednost. Kamp je kupljen za vrijeme mandata premijera Igora Lukšića, koji je tada bio i predsjednik Savjeta za privatizaciju. Osim Lukšića, prijava je podnijeta i protiv Miomira Mugoše, bivšeg gradonačelnika Podgorice, i biznismena Žarka Burića.

Priča o zloupotrebama prilikom prodaje kampa na Zlatici aktuelna je od decembra 2013. godine, kada je na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost o tome govorio poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović.

On je povodom prodaje policijskog kampa na Zlatici ocijenio da postoji visok stepen osnovane sumnje za teška krivična djela.

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.