Ilustracija

Nakon 660 godina

"San srpskog kralja Stefana Dušana da Srbija izađe na Jadran postaje stvarnost"

San srpskog kralja Stefana Dušana da izađe na luku Drač postaje stvarnost nakon 660 godina, ali ovog puta ne ratom, piše "Koha ditore".

Prištinski list navodi da će se to ostvariti preko "Auto-puta mira" Niš-Priština-Merdare-Drač, prenosi B92.

Srpski ministar ekonomije Goran Knežević izjavio je tokom vikenda u Tirani da će projekat izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština-Drač donijeti, osim dalјeg jačanja bilateralne saradnje između Albanije i Srbije, i krštenje Nacionalnog puta pod novim, sasvim smislenim nazivom, kao što je "Auto-put mira", koji će omogućiti Srbiji, drugi izlaz na Jadran, preko luke Drač, piše "Koha ditore". 

Ovo je izjava srpskog ministra ekonomije na prvom sastanku privrednih komora Albanije i Srbije, gdje je učestvovao zajedno sa 100 albanskih i srpskih firmi, i gdje se razgovaralo o jačanju saradnje dveju zemalja u oblasti trgovine i ekonomije. 

Izjava srpskog ministra ekonomije Gorana Kneževića uslijedila je nakon što je predsjednik Privredne komore i industrije Albanije i Srbije Isuf Fera ocijenio da je luka Drač neiskorišćena od Srbije, prenosi portal Kos-sev. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.