Majke iz Bijelog Polja sjutra u PG, traže da im se vrati 77 eura sa biroa
foto: Kodex, sa protesta u Bijelom Polju

Ostale bez nadoknade po osnovu nezaposlenosti

Majke iz Bijelog Polja sjutra u PG, traže da im se vrati 77 eura sa biroa

Grupa majki iz BIjelog Polja, koje su ostale bez nadoknade po osnovu nezaposlenosti, uputiće se sjutra u Ministarstvo rada i socijalnog staranja i tražiti svoja prava.

One će tražiti da im se vrate ostvarena prava, kako im je to obećao zamjenik ministra rada i socijalnog staranja Goran Kuševija, pišu Vijesti.

Kuševija je ranije kazao da će majke biti vraćene na biro rada i dobijati naknadu od 77 eura, a nedavno u Bijelom Polju saopštio majkama da ih ‘zakon nije prepoznao’.

Budimirka Joksović je kazala da su žene vraćene na Biro rada ali da od ukidanja naknada nisu dobijale sredstva koja ih sleduju.

“Majke su odlučile da se ne vraćaju iz Podgorice sve dok ih Kuševija ne primi na razgovor”, kazala je Joksović za Vijesti, dodajuću da su to majke koje imaju više decenija radnog staža.

Majke su do ostvarivanja prava na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece imale primanje po osnovu nezaposlenosti sa biroa rada.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.