Tilerson pozvao narode na Balkanu da napuste stare animozitete: Krvne linije da ne budu borbene linije
Reks Tilerson

Tilerson pozvao narode na Balkanu da napuste stare animozitete: Krvne linije da ne budu borbene linije

Američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je narode na Balkanu da napuste "stare animozitete" kako bi se održao mir u regionu.

On je poručio da će SAD nastaviti da sarađuju sa partnerima u EU kako bi omogućili stabilnost, prosperitet i demokratiju na Balkanu, prenosi B92.

"Imate priliku da odredite novi tok istorije, krvne linije ne bi trebalo više da budu linije bitke", rekao je Tilerson u predavanju o američkom partnerstvu sa Evropom, kojе je održao u centru "Vudro Vilson". 

On je naveo da SAD u svijetu vide da postoji "nova generacija Srba, Hrvata, Albanaca, Bošnjaka i Kosovara i drugih koji će oprostiti prošlosti, iako ne mogu nikada da je zaborave". 

"SAD priznaju krhkost Balkana i nastaviće da sarađuju sa partnerima u EU kako bi doveli stabilnost, prosperitet i demokratiju u region. Ljudima balkanskih zemalja kažemo da napuste stare animozitete, tako da se mir može održati", poručio je Tilerson.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.