Sjeverna Koreja ispalila raketu
Ilustracija

Sjeverna Koreja ispalila raketu

Sjeverna Koreja danas je lansirala još jedan neindentifikovani balistički projektil, javili su zvaničnici Južne Koreje, a prenosi "Sputnjik".

To je potvrdio i komandant združenih snaga Južne Koreje koji je naveo da je lansiranje obavljeno u južnoj Pjongjang provinciji.

Prema informacijama, raketa je letjela u smjeru istoka, a vojni analitičari SAD i Južne Koreje ispituju podatke.

Kako izvještavaju, zvaničnici Japana i Južne Koreje detektovali su povećan nivo radioaktivnih materijala što ih je navelo na zaključak da će se dogoditi novo ispaljivanje rakete.

- Sjeverna Koreja će možda lansirati projektil u narednih par dana - rekao je ranije jedan od japanskih zvaničnika lokalnim medijima.

To je prva raketa koju je Sjeverna Koreja lansirala od 15. septembra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.