Zindović: Krio sam se sa lažnim dokumentima, droga i oružje iz stana nisu moji
Jovica Zindović, Foto: Novosti

Priznao na pripremnom ročištu suđenja u beogradskom Višem sudu

Zindović: Krio sam se sa lažnim dokumentima, droga i oružje iz stana nisu moji

Jovica Zindović (39), priznao je juče na pripremnom ročištu suđenja u beogradskom Višem sudu da su falš dokumenta sa kojima je uhapšen prošle godine bila njegova, te da je koristio stan u kom je pronađeno oružje i droga, saznaje “Blic”.

Prema nezvaničnim informacijama, Zindović je rekao da je znao da se automatska puška, hekler sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, 82.000 eura i pola kilograma kokaina nalaze u stanu koji je koristio, ali je negirao da su njegovi.

Zindović, koji je uhapšen u julu prošle godine, u Beogradu se krio nakon spektakularnog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora, gdje se nalazio nakon presude suda u Bijelom Polju kojom je zbog ubistva Luke Popovića bio osuđen na 15 godina zatvora.

Ubistvo se dogodilo 13. januara 2013. godine u jednoj od soba hotela “Enigma” na Žabljaku.

Porodica Popović, pored silnih optužbi na račun crnogorskog pravosuđa, tvrdila je tada da će Zindoviću biti omogućeno da pobjegne iz zatvora jer je “završavao poslove za državu”.

Zindović je uhapšen na Novom Beogradu, u zajedničkoj akciji crnogorske i srpske policije pod kodnim imenom “Pandora”. Kada je zaustavljen, uputio se ka jednom od popularnih priestoničkih splavova.

Policiji je najprije predao falš dokumenta, ali su policajci projverom otisaka utvrdili da se radi o bjeguncu.

Kako saznaje Blic, početak glavnog pretresa zakazan je za 6. februar. Na tom ročištu, Zindović će iznijeti kompletnu odbranu, a biće odlučeno i o svjedocima i dokazima koji će biti izvođeni na suđenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.