Je li ovo moguće? Polio svog psa vodom i pustio ga da se zaledi(VIDEO)
Foto: Vkontakte

Pomoć kasno stigla

Je li ovo moguće? Polio svog psa vodom i pustio ga da se zaledi(VIDEO)

Okrutni vlasnik keruše stare godinu dana iz Jakutska u Rusiji polio je svog kućnog ljubimca vodom i ostavio ga napolju na minus 32 stepena, prenosi The Siberian Times.

Komšije su čule psa kako cvili i zapomaže ispred svoje kućice i odmah pozvale aktiviste za zaštitu životinja. Iako su volonteri uspjeli da oslobode životinju okovanu u led i da je odnesu kod veterinara već je bilo kasno pa su joj prekratili muke injekcijom.

- Nikada neću zaboraviti njene oči. Da li ste nekada vidjeli čovjeka koji želi da živi, ali već umire? Keruša je upravo tako izgledala, kao da zna šta je čeka, a ne zna zašto – prisjeća se užasnog prizora jedna od aktivistinja.

Grupa aktivista takođe ima primjedbe na rad policije koju optužuje za neaktivnost, a krive i gradonačelnikovu inicijativu za čišćenje ulica od lutalica, prenose Novosti.

Jedan od poslanika u Moskvi Sergej Bojarski je riješio da se pozabavi ovim slučajem i traži da se podigne optužnica protiv vlasnika.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.