Spriječen šverc cigareta: Sakrivene u krovu autobusa
Ilustracija

Na graničnom prelazu Gostun

Spriječen šverc cigareta: Sakrivene u krovu autobusa

Carinski službenici su na graničnom prelazu Gostun 26. novembra, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja oko 2.000 paklica cigareta iz Crne Gore u Srbiju.

Cigarete "trokadero" i "merilyin", bez akciznih markica, pronađene su prilikom kontrole autobusa bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Herceg Novi-Bijeljina. 

Carinici su zahvaljujući busteru, kojim se utvrđuje gustina materijala, a potom i fiber optici, kojom može da se vidi unutrašnjost teško dostupnih šupljina, utvrdili da je klima uređaj, koji se nalazi na krovu autobusa, ispunjen nekim sumnjivim sadržajem. 

otkrivenecigaretenaGostunu

Daljom detaljnom kontrolom, odnosno demontažom, iz klima uređaja je izvađeno ukupno 196 boksova sakrivenih cigareta koje su bile namijenjene daljoj preprodaji na crnom tržištu.

Dnevnik.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.