Pretresi na 20 lokacija u Podgorici: Oduzeti automobili, bombe, puške, pištolji
Foto:Uprava policije

11. akcija crnogorske policije

Pretresi na 20 lokacija u Podgorici: Oduzeti automobili, bombe, puške, pištolji

Podgorička policija je u sadejstvu i koordinaciji Sektora kriminalističke policije, a uz podršku Posebne jedinice policije danas u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa izvršila pretrese 20 stanova i drugih prostorija u vlasništvu 20 lica.

Policija je jutrošnje prestrese sprovela u sklopu planiranih aktivnosti usmjerenih na rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela, razbojništva, podmetanja požara na vozilima, kao i rješavanja krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba Organizovanih kriminalnih grupa.

Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem a nakon pribavljenih naredbi od strane istražnog sudije.

"Pretresi su izvršeni u stanovima D.Č. V.J. A.R. M.V. A.S. N.S. B.F. A.S. H.K. A.S. I.V. M.M. N.M. F.I. D.M. V.L. J.L. M.J. Z.K. i Z.B.

Pretresom stanova i drugih prostorija službenici policije su pronašli i oduzeli: 10 pušaka,  jedan pištolj, dvije ručne bombe, tri ručne radio veze, četiri optička nišana, više komada pištoljske i puščane municije i tri putnička motorna vozila", saopštila je Uprava policije.

slika1

Foto:Uprava policije

Kako se navodi u daljem tekstu saopštenja, protiv Z.B. i Z.K. su nadležnom tužiocu podnijete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Sve dalje mjere i radnje prema navedenim licima biće preduzete u konsultaciji sa nadležnim tužiocem - dodaje se.

Policija podsjeća da su u jedanaest akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 184 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavjaju - poručuju iz crnogorske policije. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.