Poslednja poruka sa nestale podmornice: Kratak spoj na jednom od akumulatora

Poslednja poruka sa nestale podmornice: Kratak spoj na jednom od akumulatora

Poslednji podaci sa argentinske podmornice "San Huan" prije nego što je nestala prije 12 dana ukazuju na to je da je na podmornici došlo do kratkog spoja, javila je danas televizija A24 u Buenos Ajresu.

 Portparol argentinske mornarice rekao je juče da je voda ušla u pogonski dio podmornice i dovela do kratkog spoja na jednom od akumulatora, navodi se u izvještaju.

Kapetan podmornice, koja je imala 44 člana posade, javio je i da je problem riješen, dodao je portparol.

Podmornica "San Huan", koja je nestala 15. novembra, krenula je iz Mar del Plate, oko 400 kilometara južno od Buenos Ajresa. 

Podmornica bi trebalo da ima kiseonik i hranu za 15 dana.

Argentinski i strani avioni i brodovi i dalje su u potrazi za podmornicom.

U potrazi učestvuju ekipe iz 15 zemalja, među kojima su, pored SAD, Velika Britanija, Rusija, Francuska, Brazil i Urugvaj. 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.