Berni Ekleston: Putin je čovjek koji ga je najviše impresionirao

Treba da vlada Evropom

Berni Ekleston: Putin je čovjek koji ga je najviše impresionirao

Bivši izvršni direktor šampionata „Formula 1“, Berni Ekleston, koji osim za sport ima i druga različita interesovanja kao što je politika, izjavio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin čovek koji ga je najviše impresionirao.

Ekleston smatra i da bi Putin trebalo da vlada Evropom, jer, kako kaže, ispunjava svoja obećanja.

„Iskreno govoreći, mislim da je čovjek koji me je najviše impresionirao i koji bi trebalo da vlada Evropom - gospodin Putin, jer ako on obeća da će nešto uraditi, on to i uradi. On je prvoklasna osoba“, rekao je Ekleston u intervjuu za Fajnenšel tajms.

Upitan da li to znači da odobrava „sklonost ka autoritarnosti“, „nedostatak tolerancije prema političkim protivnicima“ i „homofobičnu politiku“ ruskog predsjednika i njegove vlade bivši izvršni direktor šampionata „Formula 1“ je rekao da to nije ništa loše.

„Kada sam ja išao u školu, ako uradiš nešto pogrešno, nastavnici bi govorili: 'Idi i uzmi knjigu kazni i štap. Idi kod direktora i da dobiješ par ćuški.' Ili nešto slično. Upravo time se on (Putin) i bavi“, rekao je Ekleston, prenosi Sputnjik.

Kako se navodi, Eklston u posljednje vrijeme „šokira“ britanski establišment - glasao je za izlazak zemlje iz Evropske unije, lijepo govori o radu američkog predsjednika Donalda Trampa za koojeg je rekao da je „mnogo učinio za svijet“.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.