Demokrate odgovorile DPS-u: Kako biste tek prošli u Podgorici, Baru, Nikšiću?
Ilustracija

Petostruko uvećanje glasova nazivaju padom

Demokrate odgovorile DPS-u: Kako biste tek prošli u Podgorici, Baru, Nikšiću?

Demokratska Crna Gora saopštila je da je u sve četiri opštine u kojima su juče održani izbori zabilježila povećanje broja glasova, te da nije bilo strmoglavog pada rejtinga njihove partije kako su kazali iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Podsjetimo, ranije danas, nakon što su Demokrate saopštile da su jučerašnji lokalni izbori najgori u istoriji višepartijskog sistema u Crnoj Gori, iz DPS-a su kazali da ne žele da uče Demokrate gdje su sve napravili greške koje su ih dovele do strmoglavog pada rejtinga.

"Bilo bi prosto nevjerovatno da makar jedno saopštenje iz DPSa izađe, a da skoro cijelo nije sazdano od neistina i protivrječnosti. Nije to mala muka koja nekog natjera da trostruko ili petostruko uvećanje broja glasova najperspektivnijeg političkog subjekta nazove padom. Pa još strmoglavim. To je muka koja se zove „gubitak 3 mandata samo na Cetinju“. To je muka koja se zove „i pored zamalo vanrednog stanja koje je nastalo zbog izvođenja prvaka DPS hobotnice na ulice, ima dovoljno časnih građana da se tome odupru“. E, gospodo nosioci totalitarnog režima i shvatanja politike, zamislite kako biste tek na jučerašnji dan prošli u Podgorici, Baru, Nikšiću i drugim crnogorskim opštinama, kad ste u nekada vašim uporištima i uz već viđene, ali najbrojnije zloupotrebe ovako prošli?", navodi se u reagovanju Demokrata.

Takođe su saopštili koliko su više glasova dobili u sve četiri opštine.

"Vama ostavljamo uličarsku retoriku, koju ste još 1989. godine inaugurisali u Crnoj Gori, a samo vas pitamo: koliko je uvećanje Demokrata u Tuzima kada juče osvojismo 368 glasova, a prije godinu dana smo imali 112? Koliki je naš rast u Petnjici ako imamo u vidu da smo prije godinu dana osvojili 18, a juče 84 glasa? Ako smo na Cetinju prošle godine osvojili 1020, a juče 1375 glasova, da li je to možda rast za Demokrate u Prijestonici od 35%? Koliko puta smo uvećali svoje biračko tijelo u Mojkovcu ako smo prije samo godinu dana osvojili 302, a juče 1003 glasa?", piše u saopštenju.

Ostavimo za trenutak kupovinu glasova, prebijanja, suzavce, dizanje pištolja na poslanike, prisustvo lica iz podzemlja i njihovih šefova, stravične pritiske i prijetnje. Danas vas pitamo: ko su lica koja iza reporterke RTCG izlaze iz zgrade Prijestonice?

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.