Evo gdje su u EU najzadovoljniji životom
Ilustracija

Istraživanje Eurobarometra

Evo gdje su u EU najzadovoljniji životom

Među građanima Češke vlada najveće nezadovoljstvo životom u Evropskoj uniji, pokazalo je istraživanje Eurobarometra.

Ipak, i u Češkoj preovlađuje pozitivno mišljenje životom u EU – 58 odsto je zadovoljno, 36 odsto nije. Tek pet odsto Čeha nije imalo odgovor na pitanje o zadovoljstvu životom u EU.

Na drugom mjestu “najnezadovoljnijih” nacija životom u EU su Grci (34 odsto), a iza njih su Mađari (33 odsto).

Ipak, u svih 28 država članica EU pozitivno mišljenje ima više od 50 odsto građana. Najmanji procenat zadovoljnih je u Mađarskoj (57 odsto), a slijede Češka (58 odsto), Grčka i Rumunija (62 odsto), Bugarska (65 odsto) i Italija (66 odsto).

Najzadovoljniji su državljani Luksemburga – čak 97 odsto njih je dalo zeleno svijetlo životu u EU. Iza njih su Irci (94 odsto), Holanđani i Danci (92 odsto), i Šveđani (90 odsto).

U Njemačkoj je 89 odsto građana zadovoljno, a tek šest odsto nije.

U prosjeku, građani Evropske unije su i više nego zadovoljni životom u ovoj zajednici – 78 naspram 16 odsto.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.