Ceca Đurkoviću ne duguje 116 000 eura
Svetlana Ceca Ražnatović

Sud odlučio

Ceca Đurkoviću ne duguje 116 000 eura

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu u korist pjevačice Svetlane Ražnatović kojom je utvrđeno da ona ne duguje oko 116.000 eura Vojislavu Đurkoviću iz Bijeljine koji je tužbom taj novac sa zateznim kamatama potvraživao od nje.

Tom odlukom odbijena je Đurkovićeva žalba i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz decembra 2015. godine kojom je njegova tužba bila odbijena kao neosnovana.

Đurković je tužio Ražnatovićevu tvrdeći da mu duguje 116.063 eura, sa svim pripadajućim kamatama od 1999. godine, jer je novac dao njoj i njenom pokojnom suprugu, ali je ovim sudskim odlukama stavljena tačka na ovaj slučaj.

Prema podacima Portala sudova, u koje je Tanjug imao uvid, presuda je postala pravosnažna 15. septrembra, a 15. novembra Vrhovni kasacioni sud je odbio i zahtjev za revizuju presude Đurkovićevog advokata.

Ovaj višegodišnji proces svojevremeno je bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dijela kuće u kojoj Ražnatovićeva živi, radi namirenja duga prema Đurkoviću. 

Međutim, krajem januara 2012. postupak izvršenja je obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud tu presudu ukinuo, jer je usvojio zahtjev Svetlane Ražnatović za reviziju postupka i naložio novo suđenje.

Najviši sud je tada upozorio da nasljednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog nasljednog djela. 

Međutim, ostavinski postupak Ražnatovićevih nasljednika vodi se godinama, jer su u međuvrmenu pokrenute parnice. 

Ražnatovićeva je sve vrijeme osporavala dug Đurkoviću jer je pare uzajmio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.