DPS: Bečić krivce za izborni debakl traži svuda osim kod sebe
DPS

Nije smak svijeta

DPS: Bečić krivce za izborni debakl traži svuda osim kod sebe

Skoro 24 sata nakon izbornog debakla koji je zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista doživio u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju, Aleksa Bečić se konačno povratio od šoka i smogao tek toliko snage da ponovo "lamentira nad svojom tužnom političkom sudbinom", kazali su iz DPS.

"Nije kraj svijeta kad se izgube izbori, ali može da bude početak kraja političke karijere kada mladom čovjeku sujeta, agresija, prijetnje, provokacije, incidenti i izmišljotine potpuno izmijene doživljaj realnosti, pa politički nokautiran uzvikuje da je pobijedio", rekli iz DPS.

Iako se, kako navode, Bečić mjesecima trudio da "stvori atmosferu političke sile, prijeteći 'izvrtanjima iz fotelja', zatvorima i sl", sve je samo kulminiralo, kako smatraju iz DPS, flagrantnim kršenjem predizborne tišine tokom subote i nedjelje, kada je, "svjestan nadolazećeg poraza, spas potražio u intenzivnom lansiranju serije saopštenja, video izjava i snimaka."

"Koncept planiranog izazivanja incidenata tokom čitave kampanje, a posebno tokom izbornog dana na Cetinju, očigledno je izazvao potpuno suprotan efakat od onog koji je magistar „dalekovido“ predviđao. Građani su i njega i njegove Demagoge smjestili taman tamo gdje pripadaju – na marginu političke scene, zajedno sa partnerima iz URA, SDP i ostalima. Očekivano je od Bečića da, poslije svega što je uradio i sve sile koju je upregao da ostvari kakav-takav rezultat u četiri opštine, krivca za jučerašnje deklasiranje Demagoga traži svuda sem kod sebe. Danas nam ne pada na pamet da Demagoge učimo gdje su sve napravili greške koje su ih dovele do strmoglavog pada rejtinga. Možemo samo da im poručimo – nastavite kako ste započeli i hvala vam što ste se sami raskrinkali brže nego što smo očekivali", zaključuju iz DPS.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.