Povrijeđena djeca prepješačila kilometre
Sa mjesta nezgode, foto:Kodex

Slijetanje školskog kombija

Povrijeđena djeca prepješačila kilometre

Rano jutros đački kombi sletio je s puta u mjestu Sipanje, MZ Korita u Bijelom Polju.Osmoro djece je povrijeđeno od kojih je dvoje hospitalizovano.

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija. Mještani nakon jutrošnjeg incidenta kritikuju to što snjegočistač nije blagovremeno očistio put što je i jedan od uzroka nezgode. Zamjerke od strane roditelja stižu i zbog toga što su nakon slijetanja povrijeđena djeca puštena da idu kući, od kojih su neka pješačila i više kilometara. Nakon dolaska kući roditelji su ih, shodno potrebama odvozili do bjelopoljske bolnice. 

Ljekarsku pomoć zatražilo je 8 mališana od kojih je dvoje zadržano na odjeljenju.

Direktor OŠ u Godijevu Hidajet Mekić  kazao je za portal Kodex da je do nezgode došlo u 7.50 sati te da je on nakon što ga je o tome obavijestio vozač, nakon 10 minuta, došao na lice mjesta.

Objašnjava da je visina snijega na kolovozu iznosila 5 centimetara ali da je kiša koja je sinoć padala uz niske temperature uslovila poledicu.

„Kombi je opremljen kompletnom zimskom opremom ali je poledica učinila da vozač izgubi kontrolu nad vozilom i tako je došlo do slijetanja“, ističe Mekić.

Objašnjava da je nakon nezgode razgovarao sa djecom koja su kazala da nisu povrijeđena, osim jedne djevojčice koju je odmah i odvezao član porodice.

"Djeca se nisu žalila na povrede niti bilo kakve bolove. Rekao sam im da pođu kućama i da ukoliko osjete bilo kakve promjene sa roditeljima posjete ljekara.",kazao je Mekić za Kodex.

On je kazao da je u trenutku nezgode kombi prevozio oko 15tak učenika.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.