Bogdanović: Počinju pregovori o formiranju vlasti
Cetinje

Na Cetinju

Bogdanović: Počinju pregovori o formiranju vlasti

Demokratska partija socijalista odnijela je ubjedljivu pobjedu na izborima i već danas počinjemo pregovore oko formiranja vlasti na Cetinju, saopštio je nosilac liste „Cetinje pobjeđuje – DPS – Milo Đukanović“ Aleksandar Bogdanović.

Na današnjoj konferenciji za novinare, kako je saopšteno iz cetinjskog odbora DPS-a, Bogdanović je podsjetio da je DPS sa 45 odsto podrške osvojila 16 mandata, čime je i dalje najjača partija u gradu.

On je istakao da su zadovoljni rezultatom jer su pobijedili ukupnu opoziciju koja bojkotuje parlament, kao i da su tri puta jača partija od drugorangirane, odnosno najjače opozicione partije na Cetinju.

"Nastavljamo tamo gdje smo stali, sa svim projektima koje smo započeli, da naš izborni program realizujemo na što kvalitetniji način", kazao je Bogdanović i dodao kako će i dalje voditi politiku unapređenja i podizanja kvaliteta života svih građana crnogorske prijestonice.

On je kazao da će razgovarati sa svim procrnogorskim partijama, kao i partijama progresivne politike, pri čemu će prvo razgovarati sa koalicionim partnerima na državnom nivou.

Bogdanović je uvjeren kako će u najskorijem periodu formirati novu lokalnu vlast, koja će nastaviti da radi u interesu svih građana.

On je osudio jučerašnje incidente koji su, kako je rekao, djelo pojedinih opozicionih partija.

"Opozicione partije su pokušale da izazovu incidente na većini biračkih mjesta, čak su i fizički napadale naše pristalice, a posebno je zabrinjavajuće što su ulazili i u pojedina domaćinstva gdje su se nalazili naši mini izborni štabovi. Oni koji su mrzitelji Crne Gore pokušali su Cetinje da vrate koracima unazad, ali to im nije uspjelo, jer su naši građani pribrano i na dostojanstven način završili izborni dan", kazao je Bogdanović.

On je naglasio kako je Demokratska partija socijalista vodila korektnu kampanju i kako nijesu izazvali ni jedan incident.

Kako je saopšteno, na konferenciji za novinare obratio se i predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Jovan Martinović.

Podsjetimo, DPS je na Certinju osvojio najviše mandata - 16, SD je osvojio dva, isto koliko i Stara garda liberala, a SDP ima tri mandata.

Demokrate imaju pet mandata, koliko i URA. DF nije prešao cenzus.

Potpredsjednik DPS-a Duško Marković danas je kazao da očekuje da će DPS na Cetinju vrlo brzo sa Socijaldemokratama, dogovoriti formiranje vlasti.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.