CG posvećena razvijanju saradnje sa svim saveznicama
Foto: Gov.me

Izaslanik odbrane Kraljevine Belgije, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

CG posvećena razvijanju saradnje sa svim saveznicama

Novoimenovani izaslanik odbrane Kraljevine Belgije, pukovnik Iv Kuvelije, boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. U odvojenim susretima, on se sastao sa v.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Ilijom Dakovićem i generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanovićem.

Uz želje za uspješan rad na novoj dužnosti, general Daković je u razgovoru sa pukovnikom Kuvelijeom naglasio da je Crna Gora posvećena jačanju regionalne i globalne bezbjednosti i stabilnosti, zbog čega aktivno učestvuje u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama. On je informisao sagovornika o unapređenju interoperabilnosti i sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore, kao i o prioritetima Vojske u predstojećem periodu, posebno ističući važnost njene modernizacije. 

Pukovnik Kuvelije je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO, te istakao važnost aktivne uloge naše zemlje u očuvanju bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana. On je naglasio da dvije zemlje saveznice imaju iste poglede na važnost očuvanja mira i bezbjednosti unutar evro-atlantske oblasti i istakao neophodnost zajedničkog suočavanja sa savremenim globalnim bezbjednosnim izazovima. 

Generalni direktor Ivica Ivanović je istakao izuzetnu važnost uspostavljanja dobrih veza između zemalja saveznica, uz uvjerenje da će saradnja ministarstava odbrane Crne Gore i Kraljevine Belgije u narednom periodu biti dodatno ojačana i unaprijeđena. On je podsjetio da je Crna Gora kao NATO članica posvećena razvijanju saradnje sa svim saveznicama. 

GetImage2

Sagovornici su naglasili značaj tijesne saradnje u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti, imajući u vidu da savremeni bezbjednosni izazovi ne poznaju granice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.