Granični prelaz Kobila–Vitaljina zatvoren do jula 2018.
Foto: Radio Jadran

Hrvatska preuzela obavezu izgradnje novog graničnog prelaza

Granični prelaz Kobila–Vitaljina zatvoren do jula 2018.

Granični prelaz Kobila – Vitaljina zatvoren je zbog rekonstrukcije do 1.jula 2018. godine saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se pojašnjava, Republika Hrvatska je „Akcijskim planom unapređenja stanja na graničnim prelazima i ispunjenja obaveza iz 24. poglavlja u vezi sa postupanjem u Evropskoj uniji“ preuzela obavezu izgradnje novog graničnog prelaza.

"Izgradnjom novog graničnog prelaza će se, kako se navodi u dopisu koji su nam uputili, zadovoljiti šengenski standardi u pogledu izgradnje i opremljenosti graničnog prelaza Vitaljina.

Granični prelaz će biti zatvoren za saobraćaj i promet roba i putnika u oba pravca, a do ponovnog otvaranja saobraćaj će biti preusmjeren na Granični prelaz Debeli brijeg – Karasovići", kazali su iz Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.