Berluskoni: Ako pobijedimo, premijer će biti karabinijer
Silvio Berluskoni

Berluskoni: Ako pobijedimo, premijer će biti karabinijer

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni nagovijestio je da bi, ukoliko njegov blok desnog centra pobijedi na nacionalnim izborima zakazanim za početak 2018. godine, novi premijer mogao biti karabinijer Leonardo Galiteli, general vojne policije.

"Imam mnogo imena, ali postoji neko ko je veoma sposoban, ko je imao uspjeha i koga svi cijene –general (Leonardo) Galiteli", rekao je Berluskoni u emisiji na državnoj televiziji RAI, prenosi Rojters.

Galiteli se nalazio na čelu karabinijera, vojnih policijskih snaga koje operišu pod kontrolom ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, od 2009. do 2015. godine, a trenutno je direktor državne agencije za antidoping.

Berluskoni je napomenuo da sa Galitelijem još nije razgovarao o toj ideji, a ranije je nagovijestio da bi guverner Evropske centralne banke Mario Dragi ili generalni direktor kompanija "Fijat Krajsler" Serđo Markione mogli da budu njegovi kandidati za premijera.

Inače, Berluskoniju (81) – koji je u četiri mandata bio premijer zabranjeno je da obavlja državnu funkciju zbog osuđujuće presude iz 2013. godine za utaju poreza, koju on pokušava da preinači, ali traži alternativne kandidate u slučaju da izgubi pravnu bitku.

Ovaj milijarder i medijski tajkun podnio je ostavku na mjesto premijera 2011. godine zbog seks skandala, nakon čega su ga mnogi "otpisali", ali se vratio na političku scenu i njegova partija Forca Italija sada je ključna članica koalicije desnog centra koja vodi u anketama uoči izbora zakazanih za iduću godinu.

Berluskoni je najavio i da bi, ako njegov blok pobijedi, želio da u vladi vidi 12 osoba koje trenutno nisu dio političkog svijeta.

Tanjug/Rts

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.