Anesteziologu tri godine zatvora zbog smrti trogodišnje djevojčice
Foto: N1

Beograd

Anesteziologu tri godine zatvora zbog smrti trogodišnje djevojčice

Anesteziolog Stanoje Glišić osuđen je danas na tri godine zatvora zbog smrti trogodišnje djevojčice Anje Grahovac na privatnoj klinici Perfekta 4. juna 2007. godine.

Anja Grahovac preminula je posle operacije očiju na toj klinici.

Sudija Višeg suda u Beogradu Violeta Jovanović rekla je da je Glišić osuđen za teško djelo protiv zdravlja ljudi, dok su Boždar Ilić, Dejan Milutinovcić i Milan Vasiljević oslobođeni, piše Mondo.rs.

Sudija je navela da je prilikom odmjeravanja kazne sud imao u vidu da Glišić nije ranije osuđivan i njegove godine života.

Povodom oslobađanja ostale trojice optuženih Violeta Jovanović je rekla da Tužilaštvo nije dokazalo da su oni počinili konkretna djela za koja su optuženi.

"Da li je trebalo da budu optuženi za druga krivična djela nije na sudu da cijeni", rekla je sudija Jovanović.

Presuda je prvostepena i stranke u postupku imaju pravo žalbe.

Anja Grahovac je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte, a preminula je dvije nedelje kasnije usljed oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

U ovom slučaju bili su optuženi oftalmolog Božidar Ilić, vlasnik ordinacije "Ilić", koja je koja je od klinike "Perfekta" iznajmila salu za operaciju djevojčice, suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović (43) i anesteziolog Stanoje Glišić (72).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.