Hrvatska: Načelnik policije rekao koleginici da će joj napraviti dijete za 50 eura
Ilustracija

Pokrenut disciplinski postupak

Hrvatska: Načelnik policije rekao koleginici da će joj napraviti dijete za 50 eura

Policijska uprava virovitičko-podravska izvijestila je da je bivši načelnik tamošnje policije Mirko Kostelac udaljen iz službe te da ga je još u septembru zamijenio Siniša Knežević, javlja Glas Slavonije.

- Na osnovu primljene pritužbe Nacionalnog sindikata policije kojom se ukazuje na više mogućih povreda službene dužnosti bivšeg načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske, obavještavamo kako su nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova obavile provjeru navoda. Provjerom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je predmetni tokom 2016. godin epočinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o policiji opisanu kao zloupotreba položaja u službi ili izvan službe ili prekoračenje ovlašćenja u službi. Na osnovu utvrđenog, on je 23. novembra rješenjem načelnika PU virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka - saopšteno je iz Policijske uprave virovitičko-podravske. 

. Iz Nacionalnog sindikata saznaju se i razlozi prijave protiv načelnika. 

Prijavili smo ga jer nije normalno da, kada neko ima svatove, sve policijske patrole iz tog mjesta pošalje dalje. Uz to je jednoj koleginici, koja nažalost ne može imati djece, rekao da će joj za 50 eura napraviti dijete. Jedan kolega na to mu je prigovorio, pa mu je načelnik rekao kako je bolje da ćuti. Nakon nekoliko dana prebacio ga je na posao 60 kilometara od njegova mjesta stanovanja gdje je do tada i radio. Tako je i MUP-u nanio štetu jer do tada čovjek nije trebao nikakve putne troškove - kazao je Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije. 

Mirko Kostelac je za Glas Slavonije komentarisao optužbe.

- Onaj ko je podnio prijavu protiv mene neka i kaže zbog čega me prijavio, a ja ću o tome reći što imam na mjestu gdje to bude trebalo. I dalje sam radnik MUP-a i nisam ovlašćen davati bilo kakve izjave - kazao je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.