DPSu u Mojkovcu i Petnjici apsolutna vlast, SD odlučuje na Cetinju
Socijaldemokrate

Nezvanični rezultati

DPSu u Mojkovcu i Petnjici apsolutna vlast, SD odlučuje na Cetinju

Demokratska partija socijalista ubjedljivi je pobjednik lokalnih izbora u Mojkovcu i Petnjici. Za razliku od te dvije opštine gdje su osvojili apsolutnu vlast, u Tuzima i na Cetinju DPS će morati da traži koalicione partnere.

DPS je u Mojkovcu osvojio 20 od ukupno 31 mandata. Demokratska Crna Gora je osvojila pet mandata, Demokratski front četiri i Socijalistička narodna partija dva mandata.

“Pokazali smo apsolutnu dominaciju", kazao je Dejan Medojević, nosilac liste DPS-a.

“Pokazali smo da imamo jaku kadrovsku strukturu koja može da upravlja ovim gradom. Da ima premijer iz Mojkovca koji je dao puni doprinos za razvoj ne samo Mojkovca, nego i čitavog sjevera Crne Gore”, kazao je Medojević.

 SDP, SD i URA nisu prešli cenzus.

Na izborima Petnjici, DPS je takođe osvojio 20 mandata, Bošnjačka stranka pet mandata, Socijaldemokrate četiri, dok su po jedan mandat osvojili Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Ispod cenzusa u Petnjici Demokrate, SNP i Pozitivna.

Nijedna partija na Cetinju i u Tuzima nema apsolutnu većinu

Na izborima na Cetinju, DPS je osvojio 16 od ukupno 33 mandata. Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA osvojili su po pet mandata, Socijaldemokratska partija (SDP) tri mandata, dok su Stara garda liberala i Socijaldemokrate osvojile po dva mandata.

Da bi formirali novu vlast DPSu je potrebna podrška najmanje jednog odbornika.

Pobjedu DPS-a je sinoć proglasio aktuelni gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, ali će za formiranje nove vlasti morati da traži saveznike.

On je kazao da se uzda u podršku Socijaldemokrata kako bi formirali vlast. 

Na Cetinju, ipak, i opozicija slavi pobjedu.

 U Tuzima, od 32 odbornička mjesta, DPS  je osvojio 15. Albanska alternativa osvojila je sedam mandata, dok su po tri mandata osvojili Bošnjačka stranka i Demokratski savez Albanaca. Dva mandata osvojila je Demokratska unija Albanaca, dok su po jedan mandat osvojili Demokratska Crna Gora i Socijaldemokrate.SDP i DF nisu prešli cenzus.

Kodex/Anadolija

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.