Bogdanović proglasio pobjedu DPS-a na Cetinju, u Mojkovcu slavlje(FOTO)
Aleksandar Bogdanović

SAJ stigao radi mjera bezbjednosti

Bogdanović proglasio pobjedu DPS-a na Cetinju, u Mojkovcu slavlje(FOTO)

Na Cetinju su danas održani lokalni izbori, na kojim je pravo glasa iskoristilo 70,33 odsto upisanih birača. Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović je proglasio pobjedu DPS-a u tom gradu.

On je istakao kako je na osnovu 54 odsto biračkog tijela DPS ostvarila ubjedljivu pobjedu.

"Cetinje je pokazalo da korača sigurnim putem, i pored svih opstrukcija opozicije uspjeli smo da sačuvamo dostojanstvo i da umirimo tenzije. Cetinje nije do sada zapamtilo ovakva podmetanja. Mi nijesmo izazvali nijedan incident, a neki naši birači su završili u bolnici. Međutim, naša politika je progresivna ideja. Nastavljamo gdje smo stali, nastavljamo da koračamo onim putem gdje smo stali u petak. Ni prkosno, ni inatno - nego dostojanstveno. Bila nam je dostojanstvena kampanja, takvi ćemo biti i u naredne četiri godine. Mi ne govorimo jezikom uvreda. Jer jezik uvreda je jezik ulice - ne jezik prijestonice", rekao je Bogdanović, prenosi RTV Cetinje.

On je kazao kako vjeruje da će pobjeda DPS-a i ovog puta biti apsolutna.

Izborni dan na Cetinju nije prošao lijepoj političkoj situaciji, pa su zabilježeni verbalni i fizički napadi pripadnika partija.

a3d4b0d89f79629795637d08ef83aeb8

Foto: Filip Roganović

Mediji javljaju da su trenutno pojačane mjere bezbjednosti na Cetinju, te da su stigli i maskirani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Reporter "Vijesti" javlja da su stigli sa dva vozila - džipom i kombijem.

Specijalci se nalaze ispred zgrade Opštine Cetinje. 

Petnjica

IMG1148696x522

Foto: Radio Petnjica

Predsjednik DPS Petnjica Mehmed Adrović je za Radio Petnjica rekao da je će ta partija imati sigurno 18 odbornika u budužem sazivu SO Petnjica ali da je moguće da imaju i 19 jer još ijesu stigli rezultati iz Trpezi.

Nosilac liste BDZ CG u Petnjici Almir Muratović je za Radio Petnjica rekao da je ta partija ušla u petnjički parlament sa jednim odbornikom.

“Posijali smo sjeme slobode, ovo je samo početak. Bihorci, dolazimo”, rekao je Muratović.

Safet Korać nosilac liste SD za Petnjicu je rekao da ta partija ima već tri odbornika i da čeka rezultate iz Trpezi te da je moguće da imaju i četvrtog odbornika.

Adnan Muhović, nosilac liste BS Petnjica je kazao da je ta partija ponovila rezultat sa prošlih izbora i pojačali broj glasova.

“Imamo četiri odbornika i borimo se za petog”, rekao je Muhović.

Mojkovac

2406810416783662722158337850541879537833800n

Pristalice Demokratske partije socijalista oko 21 sat počele su automobilima da kruže kroz Mojkovac, kako bi sirenama proslavili izbornu pobjedu, prenosi RTCG.

U Mojkovcu je biračko pravo na današnjim lokalnim izborima iskoristilo nešto više od 83 odsto upisanih birača, što je na nivou izlaznosti sa lokalnih izbora 2013. godine.

"Podrska Demokratskoj partiji socijalista, na prebrojavanju sve više raste, u rodnom kraju premijera Duška Markovića, Podbišću ubjedljivo. Srećna nam pobjeda!!!", napisali su, na Fejsbuk profilu, iz Savjeta mladih mojkovačkog DPS-a.

U Opštinskoj izbornoj komisiji do sada je obrađeno 26,48% glasačkih listića. Od važećih 1.567 glasova, DPS-u pripada 829 glasova, Demokratama 268. 

Tuzi

U Tuzima je do 19.45 časova glasalo blizu 60 odsto upisanih birača, a sva biračka mjesta su zatvorena.

Halil Duković iz Demokratske partije socijalista je kazao da se nadaju da će imati 16 mandata, a da su oni već najavili široku koaliciju.

Nik Đeljošaj iz Albanske alternative je kazao da niko nije osvojio većinu u Tuzima, a da će oni sjutra odlučiti da li će priznati ibore.

Đeljošaj je naveo da prema njegovim podacima DPS ima 15 mandata,  Albanska alternativa sedam mandata, Bošnjačka stranka i Demokratski savez po tri mandata, Demokratska unija Albanaca dva, i SD i Demokrate po jedan.

Nosilac liste Albanska Alternativa Nik Đeljošaj je kazao da će tek odlučiti da li će priznati izbore, a ranije je iznio teške optužbe na račun Vladana Vučevića iz DPS da koordiniše kupovinom glasova u Tuzima, pišu Vijesti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.