Ubjedljiva pobjeda Crne Gore u Bjelorusiji
Foto: Fiba

Kvalifikacije za SP u košarci

Ubjedljiva pobjeda Crne Gore u Bjelorusiji

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Minsku selekciju Bjelorusije 91:67 (24:16, 31:15, 14:18 i 22:18), u utakmici drugog kola "A" grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

To je prvi trijumf crnogorskih košarkaša u kvalifikacijama, nakon startnog poraza od Španije 79:66. Bjelorusija je upisala drugi poraz, poslije startnog neuspjeha na gostovanju Sloveniji 87:74.

Crnogorska selekcija opravdala je ulogu favorita, tokom cijelog meča bila je u vodstvu koje je u finišu iznosilo i 30 poena.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Nemanja Radović sa 19, Dževon Grin dodao je 13, dok su po 11 poena postigli Nikola Ivanović i Blagota Sekulić. 

U bjeloruskoj selekciji bolji od ostalih bili su Vitali Liutič sa 18 i Nikita Meščaraku sa 12 koševa.

U narednom kolu, izabranici selektora Zvezdana Mitrovića 23. februara naredne godine ugostiće Sloveniju, a tri dana kasnije biće gosti Španije.

Najbolje tri selekcije iz grupe izboriće plasman u drugu rundu kvalifikacija u kojoj će 24 selekcije biti podijeljene u četiri grupe iz kojih po tri prvoplasirane idu na Svjetsko prvenstvo.

Na šampionatu u Kini, koji je na programu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine, prvi put učestvovaće 32 reprezentacije. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.