FBI nije obavijestio američke zvaničnike da su
Ilustracija

FBI nije obavijestio američke zvaničnike da su "na meti" ruskih hakera

FBI nije obavijestio desetine američkih zvaničnika da su ruski hakeri pokušavali da upadnu na njihove "Gmail" naloge, saznaje AP.

Agencija navodi da je FBI duže od godinu znao da su američki zvaničnici "na meti" Kremlja.

U skoro 80 intervjua sa Amerikancima koji su bili na meti hakerske grupe "Fensi ber", za koju AP tvrdi da ima veze sa ruskom vladom, FBI je samo u dva slučaja upozorio ljude da su u opasnosti.

"To je nevjerovatno zbunjujuće. Morate da kažete svojim ljudima. Morate da štitite svoje ljude", rekao je bivši direktor Nacionalnog bezbjednosnog savjeta SAD, Filip Rajner.

FBI je odbio da odgovori na pitanja agencije AP, ali su izdali saopštenje, u čijem dijelu se navodi: "FBI redovno obavještava pojedince i organizacije o mogućim prijetnjama".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.