Demokrate: I dalje nije procesuiran napadač na Šaranovića
Demokrate

Ako se ovako nastavi, razmjere će biti tragične

Demokrate: I dalje nije procesuiran napadač na Šaranovića

Demokatska Crna Gora saopštila je da i dalje nije procesuiran napadač na Šaranovića. Oni su dodali da kada bi se u nekoj civilizovanoj državi dogodio napad na državnog poslanika, da bi taj slučaj dobio značaj međunarodnih razmjera.

"Prošao je jedan dan od pokušaja ubistva poslanika Demokratske Crne Gore, Danila Šaranovića. I pored činjenice da su Demokrate informisale javnost i otkrile identitet jednog od napadača, on i dalje nije procesuiran. Kao partija koja se zalaže za vladavinu prava, dali smo puni doprinos istražnim radnjama u konkretnom slučaju i saopštili vam da je Cetinjanin, Ivan Jovanović jedan od napadača na poslanika Danila Šaranovića. Da li je nadležni organ postupio po našim informacijama, da li je saslušao ili priveo osumnjičenog?  Javnost i dalje nema odgovor", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je "izostanak reakcije nadležnih organa opet je ostavio prostor pojedinim medijima da fabrikuju neistine i ometaju istragu, šireći u javnosti dezinformacije i relativizujući čitav slučaj."

 "Da li vlast ovim postupcima šalje poruku da su oni apsolutni gospodari svih institucija, odnosno, da li institucije šalju poruku da su pod totalnom kontrolom OKG-DPS-a. Naravno, ovim je poslata poruka da je ljudima iz OKG-DPS-a sve dozvoljeno, da su im ruke za obračun sa političkim protivnicina i građanima odriješene i da institucije tu ne predstavljaju bukvalno ništa. Jer, kako bi inače bilo moguće da se u državi u srcu demokratske Evrope, u 21. vijeku na slobodi nalazi nasilnik, naoružani kriminalac i potencijalni ubica. Kako je moguće da se u prijestonici jedne evropske države, a riječ je o gradu sa oko petnaestak hiljada stanovnika, slobodno u ranim jutarnjim satima kreću naoružani ljudi, a da za to niko ne zna. I na kraju ubijeđeni smo da, kada bi se u nekoj civilizovanoj državi dogodio napad na državnog poslanika, da bi taj slučaj dobio značaj međunarodnih razmjera. Dok u Crnoj Gori, kojom upravlja organizovana kriminalna grupa zvana DPS, napadač, kako smo već iznijeli, nije ni priveden, iako je njegov identitet otkriven. Ipak pozivamo sve institucije da se u ovo ozbiljno uključe, dok još mogu, jer ako se ovakvi događaji nastave, razmjere će po cjelokupno društvo biti tragične", saopštile su Demokrate.

Podsjetimo, dvije nepoznate osobe napale su na Cetinju poslanika Demokratske Crne Gore Danila Šaranovića i kandidate za odbornike iz te partije. Demokrate su juče saopštile da je, na osnovu informacija kojima raspolažu jedna od osoba koja je nasrnula na Šaranovića i ostale njihove odbornike, Ivan Jovanović sa Cetinja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.