Ako vam dijete malo spava onda pravite OVU grešku
Ilustracija

Pokazalo američko istraživanje

Ako vam dijete malo spava onda pravite OVU grešku

Djeca koja imaju tablet računare i smart telefone u svojim sobama manje spavaju od one koja ih nemaju, pokazalo je najnovije američko istraživanje.

Djeca s tim modernim igračkama u svojim sobama spavaju 21 minut manje od svojih kolega koji ih ostave van domašaja, navodi istraživanje objavljeno u američkom časopisu "Pediatrics".

Osim toga, djeca koja imaju televizor u sobi spavaju 18 minuta manje od one kojoj daljinski upravljač nije na dohvat ruke.

"Ti rezultati treba da budu upozorenje da djeca ne treba da imaju neograničeni pristup ekranima u svojim sobama", navodi Dženifer Falbe, naučnik na čelu istraživačkog tima s jednog kalifornijskog univerziteta koji je sproveo istraživanje.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.