Crnogorcima određen pritvor do 30 dana
Ilustracija

Za nedozvoljeno držanje oružja i šverca droge

Crnogorcima određen pritvor do 30 dana

Crnogorskim državljanima Radojku Tomaševiću (35) i Ivanu Goločevcu (30) juče je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje za nedozvoljeno držanje oružja i šverca droge, kazao je njihov advokat Igor Tomić.

Odluka o pritvoru donijeta je u beogradskom Višem sudu. 

Tomašević i Goločevac zadržani su u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva s obzirom da su strani državljani. Advokat Tomić navodi da je jedna od opcija koju će kao branilac ponudti tužilaštvu i sporazumno priznanje krivice za nedozvoljeno držanje oružja.

"Što se tiče droge koja je pronađena kod Goločevca, radi se o manjoj količini i, kako je osumnjičeni tvrdio, radi se o opijatu za ličnu upotrebu", kazao je on za Pobjedu.

Advokat Tomić nije mogao potvrditi informaciju objavljenu u beogradskim medijima da je Tomašević angažovan na obezbjeđenju bivšeg košarkaša Nikole Pekovića.

"Nakon hapšenja obojica su kazali da rade kao obezbjeđenje. Međutim, nijesu navodili koga obezbjeđuju", pojasnio je Tomić.

Prema pisanju beogradskih medija, Tomaševića i Goločevca je u petak policija zaustavila u automobilu „audi 4“ američkih tablica, a tokom pretresa pronađeni su narkotici, revolver i pištolj.

U posebno prepravljenoj pregradi „audija 4“ bio je sakriven revolver marke „ruger“, pištolj ,,golan“ izbrušenih fabričkih brojeva, kao i više komada pištoljske municije različitog kalibra.

Prilikom pretresa Goločevca nađen je paketić u kome se nalazilo 0,25 grama kokaina.

Policija je u nastavku provjera utvrdila da automobil „audi 4“ u kojem su bili Tomašević i Goločevac pripada bivšem košarkašu Nikoli Pekoviću, koji pored sportske ima i bogatu građevinsku karijeru.

Beogradski mediji navode i da tamošnja policija raspolaže operativnim podacima da je Tomašević u obezbjeđenju Nikole Pekovića.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.