U Mojkovcu glasalo 83%, na Cetinju 70%, uTuzima 60%, u Petnjici 49%
Ilustracija

Zatvorena biračka mjesta

U Mojkovcu glasalo 83%, na Cetinju 70%, uTuzima 60%, u Petnjici 49%

Biračka mjesta na Cetinju, u Mojkovcu, u Petnjici i Tuzima, zatvorena su u 20 sati. Na Cetinju je došlo do verbalnih i fizičkih sukoba pripadnik apartija koje učestvuju na izborima, a podnešeno je i par krivičnih prijava.

 Do 20 sati na Cetinju je glasalo 70,33 odsto od 14.168 upisanih birača. U Tuzima je do 19.45 izlaznost je bila oko 60 odsto, u Mojkovcu preko 83 odsto. U Petnjici je, kako su saopštili iz OIK-a, glasalo 48,66% građana upisanih u biračke spiskove.

Izborni dan je svuda osim na Cetinju prošao u korektnoj atmosferi.

IMG1124

Foto: Radio Petnjica

Biračko mjesto u bivšem austrugarskom poslanstvu na Cetinju bilo je zatvoreno desetak minuta zbog fizičkog sukoba dvije osobe. Na lice mjesta je izašla policija, a glasanje je nastavljeno nakon kraćeg prekida, prenosi Radio Cetinje. Biračko mjesto Biblioteka na Cetinju ranije danas je zatvoreno zbog lomljenja glasačke kutije. Građani koji su došli da ispune svoje pravo nijesu uspjeli da glasaju. Reporter "Vijesti" javlja da su ispred biračkog mjesta predstavnici policije i političkih partija.

Na izborima na Cetinju prva lista na biračkom listiću je „Cetinje pobjeđujeje – DPS –Milo Đukanović“, druga „Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede, a ne podjele“, a treća „Crnogorska – Na okup Crnogorci.

„Socijaldemokrate – Dosljedno, da Prijestonica bude prva“ biće četvrta na listiću na petom „Cetinjska sloga – Socijalistička narodna partija i Liberali zajedno“, na šestom „Demokratski front Cetinje – Samo složno, samo jako“ (Pokret za promjene, Demokratska narodna partija i Radnička partija, Nova srpska demokratija“.

„URA – Ponosno, prkosno, CETINJSKI – Filip Adžić“ biće sedma na biračkom listiću, a „Stara garda Liberalnog saveza Crne Gore“ na osmom.

„Pozitivna Crna Gora – Za novi život Cetinja – dr Mihailo Babić biće na devetom mjestu na biračkom listiću, a „Socijaldemokratska partija – Da živi Cetinje“ na desetom.

Na biračkom listiću na izborima u Petnjici na prvom mjestu je lista „SDP Rešad Rastoder – Da živi Petnjica, na drugom „Petnjica pobjeđuje – DPS Milo Đukanović“, a na trećem „Bošnjačka stranka – Dostojanstveno za Petnjicu“.

Četvrta lista na biračkom listiću je „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Petnjicu, nakon njih slijedi „Socijalistička narodna partija – Za dobro Petnjice“, a na šestom mjestu je „Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele“.

Na sedmom mjestu je „Bošnjačka demokratska zajednica – Za život u Bihoru“, a na osmom „Pozitivna Crna Gora – Sabaheta Novalić – Pošteno“.

Izborna lista DPS-a, pod nazivom „Za naš Mojkovac! DPS – Milo Đukanović“, biće prva na biračkom listiću na mojkovačkim izborima.

Pod brojem dva je „Socijalistička narodna partija Crne Gore – Za Mojkovac dostojan čovjeka“.

Nakon toga slijede „Socijaldemokratska partija – Da živi Mojkovac“, „Socijaldemokrate Crne Gore –Ivan Brajović – Dosljedno za Mojkovac“, „Ura – mr Ivan Ašanin – Rad je najbolja politika – GP URA – Reforme odmah!“.

Na biračkom listiću slijede liste „Aleksa Bečić – Demokrate - Pobjede a ne podjele“ i „Demokratski front – Da radi Mojkovac (Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore i Demokratska srpska stranka)“.

U Tuzima u "izbornoj trci" učestvovaće devet lista - Demokrate, Demokratski savez Albanaca, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, DPS, Naša unija - DUA, Albanska alternativa, SNP i SDP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.