Ćerka pronašla mrtvog oca i djeda u porodičnoj kući
Foto: Faktor.ba

Tragedija na Vratniku

Ćerka pronašla mrtvog oca i djeda u porodičnoj kući

Otac i sin, Midhat i Edo Bećar, čija su beživotna tijela pronađena sinoć u njihovoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Vratnik preminuli su najvjerovatnije usljed trovanja ugljenmonoksidom.

Savjetnici stručnjaka za zaštitu od požara su danas vidjeli na mjestu i pronašli tragove koji će sigurno utvrditi šta je dovelo do tragične smrti dvojice muškaraca.

Za sada se pretpostavlja da je do trovanja došlo zbog neispravne peći na čvrsto gorivo uz pomoć koje su se grijala dvojica muškaraca, ali to sa sigurnošću još nije utvrđeno.

Na mjestu događaja, Midhat i njegov sin Edo su živjeli sami u porodičnoj kući, a sinoć ih je pronašla Edina kćerka. Kako je ispričao komšija Bećara, Edu je vidio juče ujutro veoma rano kako cijepa drva ali ga popodne nije bilo. Navodno, nije se ni ćerki javljao pa je ona sa suprugom došla u popodnevnim satima do kuće. Vrata su bila zaključana.

"Dao sam im merdevine i njegov zet se popeo preko terase i otvorio vanjska vrata. Edina kćerka je ušla unutra i odjednom se začula vriska. Odmah sam potrčao gore i vidio kako nepomično leže. Nije bilo požara u kući, ali se osjetio jak miris paleži koji je bio neizdržljiv. Svašta se ložilo, moguće da je peć vratila to i da su se tako i ugušili. Možda su spavali u tom trenutku", kazao je prvi komšija nastradalih, Haris Brbović.

Navodno, dvojica muškaraca su živjeli sami i bili su u teškoj materijalnoj situaciji. Midhat je bio nepokretan godinama, nije imao jednu nogu, a o njemu se brinuo njegov sin Edo.

Policiji je slučaj prijavljen sinoć oko 20 sati, a nakon uviđaja na mjestu događaja tužilac je naredio vještačenje peći na čvrsto gorivo i obdukciju tijela preminulih.

Faktor.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.