Incident na Dan državnosti BiH: Razbijene ploče na Partizanskom groblju u Mostaru
Foto: AA

Često je poprište vandalizama i skandala

Incident na Dan državnosti BiH: Razbijene ploče na Partizanskom groblju u Mostaru

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, danas u Mostaru desio se incident na Partizanskom spomen obilježju koje je osvanulo s porazbijanih desetak kamenih ploča.

Policijske snage danas su osiguravale područje oko Partizanskog spomen obilježja i tokom svečanosti polaganja cvijeća povodom Dana državnosti BiH.

Inače, Partizansko spomen obilježje u Mostaru često je poprište vandalizama i skandala, iako se radi o zaštićenom spomeniku, koji je u planu posjeta svim turistima grada na Neretvi.

2017112522710030828173996Web

Nažalost, juče je na ovome mjestu izvršen i napad na studente iz susjednih zemalja koji su posjetili Mostar, što su osudili Studentski zborovi, ali i cjelokupna javnost.

2017112522710030828173993Web

„Ova posjeta studentske delegacije nije bila najavljena i policija je nije osiguravala. Napad je prijavljen MUP-u HNK i istraga o incidentu je u toku“, rekao je za Anadoliju glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Martić.

2017112522710030828174002Web

Jutrošnji incident razbijanja ploča, kako ističe, ne može se dovoditi u pitanje s jučerašnjim napadom na studente, jer je uviđaj u toku.

„O svemu ćemo znati više tokom sljedeće nedjelje kad bude završena istraga“, istakao je Marić. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.