Sačekuša u Novom Sadu: Ubijen žestoki momak, drug Nikole Pekovića
Sa lica mjesta, foto:novosti.rs

Sin bivšeg visokog funkcionera u policiji

Sačekuša u Novom Sadu: Ubijen žestoki momak, drug Nikole Pekovića

Marko Markuš (29), sin bivšeg visokog zvaničnika novosadske policije, ubijen je sinoć oko 21.30 časova u pucnjavi u Novom Sadu. Kako saznaje srpski Telegraf ubijeni se družio sa NBA košarkašem i doskorašnjim direktorom KK Partizana, Nikolom Pekovićem.

Obračun se dogodio u blizini hotela "Sajam". Sin bivšeg visokog funkcionera u policiji je posle pucnjave prevezen u Urgentni centar u Novom Sadu, ali je uprkos velikim naporima ljekara da ga reanimiraju, podlegao povredama, prenijeli su beogradski mediji.

Marko se pješke vraćao sa treninga kada je upucan kod hotela Sajam, a važio je za žestokog momka.

Po dosadašnjim saznanjima, u njega je pucao zasad nepoznati napadač na parkingu u klasičnoj sačekuši kod pomenutog hotela. Navodno, Markuš je namjeravao da uđe u svoj automobil, kada su iz mraka odjeknuli hici koji su ga pogodili, prenose Novosti.

Na lice mjesta pristigao je veliki broj policajaca. Ovaj dio grada je bio blokiran.

Telegraf podsjeća da je 2014. godine osuđen je u Višem sudu u Novom Sadu na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića na Tvrđavi, pravosnažno je oslobođen za to djelo početkom godine.

Pored ovog djela, njemu je ponuđena i nagodba vezana za incident koji se dogodio 2014. godine u Ulici Laze Talečkog u Novom Sadu, kad je ranjen policajac Dalibor Bogdanović.

DOSIJE MARKA MARKUŠA

- Osuđen je 2006. zbog napada na policajca
- Optužen za ranjavanje dvojice mladića u „Crvenoj kafani“ 2006.
- Optužen za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba „Kili“ u decembru 2007.
- Bio osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008.
- Nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008.
- Pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.